GEZİLECEK YERLER

Büyüleyici… Baş döndürücü… Göz kamaştırıcı… Üç büyük medeniyete başkentlik yapmış… Çok kolay aşık olacağınız ve çok zor ayrılacağınız bir şehir…

Topkapı Sarayı

Topkapı-Sarayı3-150x150Topkapı Sarayı Osmanlı’nın en köklü saraylarından birisidir. Fatih Sultan Mehmet döneminden yapıldığı bilinen bu saray Osmanlı’nın en uzun padişah ikametgahlarından birisi olmuştur. Sarayın etrafında ve içinde Osmanlı tarihine damga vurmuş bir çok eser bulunmaktadır. Aynı zamanda burası Osmanlı İmparatorluğu’nun sanat, kültür ve bilim alanındaki bir çok özelliğini de yansıtmaktadır.

Sultan Ahmet Cami

Sultan-Ahmet-Cami-150x150 17. yüzyılda İstanbul‘da yapılmış, klasik dönem mimarinin son büyük yapısıdır. Mimari eser I. Ahmet’in isteği ile Sedefkâr Mehmet Ağa’nın mimarlığını konuşturduğu bir başyapıt niteliği taşımaktadır. Cami karakteristik özellikleriyle benzerlerinden ayrılır. Bu dev eser hem Osmanlı hem de Bizans ibadethanelerinin mimarisinden beslenir. Bu mimari harmanın sonucunda ortaya çıkan görüntü ise tam anlamıyla; heybet ve ihtişamdır.

Ayasofya Müzesi

Ayasofya-Müzesi-150x150Ayasofya eski çağlarda bile dünyanın sekizinci harikası olarak kabul edilen bir mimaridir. İstanbul‘un en turistik yapılarından olan müze bu gün de en önemli müzelerin başını çekmektedir. Yapıldığı 360 yılından beri onca badire atlatan yapı birçok kez yenilenmiş ve bugüne kadar gelmiştir

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe-Sarayı1-150x150İstanbul’un en önemli gezi noktaları arasında yer alan Dolmabahçe Sarayı Osmanlı Devleti’nin en önemli merkezlerinden birisidir. Burası yüzlerce yıl Osmanlı hakimiyeti altında yaşayan bölgelerin tamamından izler taşıyan, Osmanlı ve Avrupa çizgilerine hakim bir saray özelliği taşır. Bu özellikleriyle de diğer saray ve kasırlardan ayrılan bir yapıya sahiptir.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan-Sarnıcı-150x150Yerebatan Sarnıcı M.S. 542 yılından beri insanlarda merak uyandıran bir Bizans eseridir. İstanbul‘daki en en turistik noktaların başında gelir. Büyük Saray’ın ve şehir halkının su ihtiyacını karşılamak için yapılan bu yapı sarnıçtan çok gizli bir mabedi andırmaktadır. Bu dev sarnıç öyle gösterişlidir ki dönemin halkı tarafından “Yerebatan Sarayı” olarak adlandırılmıştır.

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı-150x150Kapalıçarşı dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezidir. İçinde 64 cadde ve sokak bulunmaktadır. Bunun yanında iki bedesten on altı han ve 22 kapıya sahip olan bu büyük çarşının yüzölçümü 45 bin metrekareden fazladır. Yaz aylarında daha fazla olmak üzere günlük ziyaretçi sayısının 300 binden aşağı olmadığı belirtilmektedir.

Kız Kulesi

Kız-Kulesi-150x150M.Ö 341 yılına kadar dayanan tarihiyle İstanbul içindeki en önemli dünya kültür öğeleri arasında sayılan Kız Kulesi uzaktan nazlı bir görüntüye yakınından bakınca da heybetli bir edaya sahiptir. Eski adlarından bazılarının Arkla ve Damialis olduğu belirtilen Kız Kulesi‘ne Avrupalı kaynaklarda da Leondros’un Kulesi adı verilmektedir.

Yorum bırakın